10 makkelijke raadsels voor volwassenen

Raadsels moeten niet moeilijk zijn om leuk te zijn om op te lossen. En het antwoord op zogezegd makkelijke raadsels kan ons soms lijken te ontsnappen ook al lijkt iedereen meteen het juiste antwoord te weten. Iedereen dus behalve wij (of jij). Misschien loont het om eerst deze makkelijke raadsels eens te proberen voor je je waagt aan een lijst van moeilijke raadsels voor volwassenen.

De kinderen mogen trouwens ook lekker meedoen want zo moeilijk zijn deze raadsels dus niet. Ahum, toch niet voor de meesten dan.

Laat ons beginnen:

1. Een man zit vast in een kamer. De kamer heeft slechts twee mogelijke uitgangen: twee deuren. Door de eerste deur is er een kamer opgebouwd uit vergrootglas. De brandende hete zon bakt onmiddellijk alles of iemand die binnenkomt. Door de tweede deur is er een vuurspuwende draak. Hoe ontsnapt de man?

Klik voor het antwoord

2. Een bepaald misdrijf was strafbaar als het werd geprobeerd, maar was niet strafbaar als het werd gepleegd. Welk misdrijf was dat?

Klik voor het antwoord

3. De heer Janssens werd zondagmiddag vermoord. Zijn vrouw zei dat ze op dat moment een boek aan het lezen was. De butler zei dat hij aan het douchen was. De chef-kok zei dat hij ontbijt aan het maken was. De meid zei dat ze kleren aan het vouwen was, en de tuinman zei dat hij tomaten aan het planten was. Wie heeft het gedaan?

Klik voor het antwoord

4. Als je een kan van drie liter, een kan van vijf liter en een onbeperkte voorraad glühwein hebt, hoe zou je dan zonder schatting aan precies vier liter komen?

Klik voor het antwoord

5. Hoeveel bananen kun je eten als je maag leeg is?

Klik voor het antwoord

6. Een man reed op Dinsdag de stad in en vertrok twee dagen later op Dinsdag. Hoe kan dat?

Klik voor het antwoord

7. Ik kan het warm of koud hebben. Ik kan lopen en stil zijn. Ik kan hard en zacht zijn. Wat ben ik?

Klik voor het antwoord

8. Een man en een hond liepen door de straat. De man reed, maar wandelde. Hoe heette de hond?

Klik voor het antwoord

9. Wat heeft vier poten als een hond, twee ogen als een hond, lijkt op een hond, maar is geen hond?

Klik voor het antwoord

10. Wat heeft een hals maar geen hoofd?

Klik voor het antwoord

Ok, we moeten het toegeven. misschien waren niet al deze raadsels makkelijk te noemen. Maar we moeten mensen nu eenmaal lokken door ze te laten denken dat het makkelijk zal zijn. Nog meer raadsels? Los hier dan moeilijke raadsels op.

Deel dit bericht