10 wiskunde raadsels voor volwassenen

Ach, wiskunde, waar is de tijd. De meesten onder ons zijn blij dat we van die moeilijke lessen van op school verlost zijn. En toch zijn wiskunde raadsels populair. Daarom geven we hier tien van de moeilijkste en makkelijkere wiskunde raadsels. Een mooie mix van erg moeilijk naar makkelijker dus.

Laat ons maar snel beginnen:

1. In antwoord op een vraag over de dieren op zijn boerderij zegt een boer: “Ik houd alleen maar schapen, geiten en paarden. In feite zijn het op dit moment allemaal schapen, op drie na, allemaal geiten op vier na, en allemaal paarden op vijf na.” Hoeveel heeft de boer van elk dier?

Klik voor het antwoord

2. Hoe tellen acht achten op tot duizend?

Klik voor het antwoord

3. Ik tel zes bij elf op en krijg zo vijf. Waarom is dit juist?

Klik voor het antwoord

4. Oma Peeters liet de helft van haar geld na aan haar kleindochter en de helft van dat bedrag aan haar kleinzoon. Ze liet een zesde na aan haar broer en de rest, 1.000 euro, aan haar geliefde hond. Hoeveel heeft ze in totaal nagelaten?

Klik voor het antwoord

5. Welk cijfer van 1 tot en met 9 komt het vaakst voor tussen en inclusief de cijfers 1 en 1.000? Tip: zoek een patroon!

Klik voor het antwoord

6. Als anderhalve kip in anderhalve dag anderhalve ei legt, hoeveel eieren leggen dan een half dozijn kippen in een half dozijn dagen?

Klik voor het antwoord

7. Je weet dat 2 + 2 hetzelfde is als 2 x 2. Zoek nu een set van drie verschillende gehele getallen waarvan de som gelijk is aan hun totaal als ze met elkaar worden vermenigvuldigd.

Klik voor het antwoord

8. Wat is het kleinste gehele getal dat gelijk is aan zeven keer de som van zijn cijfers?

Klik voor het antwoord

9. Jan merkte op dat het bedrag dat hij voor zijn lunch betaalde een herschikking was van de cijfers van het geldbedrag dat hij in zijn zak had, en dat het geld dat hij over had nog een herschikking was van dezelfde drie cijfers! Met hoeveel geld begon Jan?

Klik voor het antwoord

10. Wat is het kleinste getal dat met 12 toeneemt als het wordt omgedraaid en ondersteboven gedraaid?

Klik voor het antwoord

Toch vrij lastig deze raadsels, niet? We zullen ze maar onderbrengen in de categorie voor de moeilijke raadsels hier op de site.

Deel dit bericht