12 lange raadsels voor volwassenen met antwoorden

Lange raadsels zijn zo mogelijk nog moeilijker dan korte raadsels. Soms moet je wel enkel maar op zoek naar die 1 kleine aanwijzing die het hele raadsel duidelijk maakt. Soms is het complexer. Maar het is altijd leuk. Vind jij het antwoord op deze 12 lange raadsels voor volwassenen?

Laat ons maar snel beginnen:

1. Ontvoerd

Een rijke familie woonde in een groot rond huis. Ze hadden een dienstmeisje, een butler en een tuinman. De ouders gingen naar een feestje, dus stopten ze de jongere kinderen in bed en kusten ze welterusten en namen afscheid, en kusten de oudere kinderen welterusten. Toen de ouders thuiskwamen, waren alle kinderen weg; ze waren ontvoerd.

De autoriteiten vragen de butler, het dienstmeisje en de tuinman wat ze aan het doen waren op het moment van de ontvoering. De butler zegt dat hij de bibliotheek aan het organiseren was, de meid zegt dat ze de hoeken aan het afstoffen was, en de tuinman zegt dat hij de planten water gaf. Wie liegt en heeft de kinderen daadwerkelijk ontvoerd?

Klik voor het antwoord

2. Een boer ging naar een markt …

Een boer ging naar een markt en kocht een wolf, een geit en een kool. Op weg naar huis kwam de boer aan de oever van een rivier en huurde een boot. Maar toen de boer de rivier per boot overstak, kon hij alleen zichzelf en één van zijn aankopen meenemen: de wolf, de geit of de kool. Als ze samen onbeheerd achterbleven, zou de wolf de geit opeten, of de geit de kool. De uitdaging van de boer was om zichzelf en zijn aankopen naar de overkant van de rivier te dragen, waarbij elke aankoop intact bleef. Hoe heeft hij dat gedaan?

Klik voor het antwoord

3. In een hotelkamer

Een vrouw zit in haar hotelkamer en hoort een klop op de deur. Ze opent de deur en ziet een man die ze nog nooit eerder heeft ontmoet. Hij zegt: “Het spijt me, ik heb een fout gemaakt, ik dacht dat dit mijn kamer was.” Vervolgens gaat hij de gang door en de lift in. De vrouw gaat terug naar haar kamer en belt de beveiliging. Wat maakte de vrouw zo wantrouwend tegenover de man?

Klik voor het antwoord

4. Opa toch

Opa ging wandelen en het begon te regenen. Hij vergat een paraplu mee te nemen en had geen hoed bij zich. Toen hij thuiskwam, waren zijn kleren drijfnat, maar geen haar op zijn hoofd was nat. Hoe was dit mogelijk?

Klik voor het antwoord

5. Prachtig fruit

Een boer uit Californië bezit een prachtige perenboom. Hij levert het fruit aan een nabijgelegen supermarkt. De winkeleigenaar belt de boer om te zien hoeveel fruit hij kan kopen. De boer weet dat de hoofdstam 24 takken heeft. Elke tak heeft precies 12 takken en elke tak heeft precies 6 twijgen. Hoeveel pruimen kan de boer leveren, aangezien elke tak precies één vrucht draagt?

Klik voor het antwoord

6. Bewusteloos

Om twee uur ’s nachts wordt een man bewusteloos aangetroffen voor een winkel. Zijn hoofd bloedt en er ligt een steen naast hem. Als de politie arriveert, dragen ze de man naar de gevangenis. Waarom hebben ze hem gearresteerd?

Klik voor het antwoord

7. Een moeilijke keuze

Een gevangene wordt opgeroepen om door de bewakers te worden ondervraagd. De bewakers zeggen tegen de gevangene: “Als je liegt, zullen we je ophangen en als je de waarheid vertelt, zullen we je neerschieten.” Wat zei de gevangene om zichzelf te redden?

Klik voor het antwoord

8. Een vervelende vader

Een vader vertelde zijn drie zonen dat hij spoedig zou sterven en dat hij moest beslissen aan wie van hen hij zijn bezittingen zou geven. Hij zei: ‘Ga naar de markt en koop iets dat groot genoeg is om mijn slaapkamer te vullen, maar klein genoeg om in je zak te passen. Op basis hiervan zal ik beslissen wie van jullie het verstandigst en waardig genoeg is om mijn land te erven.’ Ze gingen allemaal naar de markt en kwamen allemaal terug met een ander item. De vader zei tegen zijn zoons dat ze één voor één naar zijn slaapkamer moesten komen en moesten proberen zijn slaapkamer met hun spullen te vullen. De eerste zoon kwam binnen en legde wat kledingstukken die hij had gekocht in de kamer, maar deze bedekten nauwelijks de vloer. De tweede zoon kwam binnen en legde wat hooi op de vloer, maar er was maar genoeg om de halve vloer te bedekken. De derde zoon kwam binnen en liet zijn vader zien wat hij had gekocht. Hij kreeg uiteindelijk het pand. Wat liet de derde zoon zijn vader zien?

Klik voor het antwoord

9. Maria

Een vrouw genaamd Maria was bij de begrafenis van haar moeder. Ze ontmoette een aardige jongeman die ze nog nooit eerder had gezien en na de dienst brachten ze wat tijd samen door. Toen kreeg ze het druk en kreeg zijn naam of telefoonnummer niet voordat hij vertrok. Ze probeerde hem te vinden, maar niemand wist wie hij was of hoe ze contact met hem op kon nemen. Een paar weken later overlijdt Maria’s oudere zus en vermoedt de politie moord. Wie heeft de zuster vermoord?

Klik voor het antwoord

10. Het paradijs of de dood

Je staat voor twee deuren. Bij elke deur staat een bewaker. Je weet de volgende dingen: het ene pad leidt naar het paradijs, het andere leidt naar de dood. Je kunt geen onderscheid maken tussen de twee deuren. Je weet ook dat een van de twee bewakers altijd de waarheid spreekt en de ander altijd liegt. Je hebt toestemming om één bewaker één vraag te stellen om te ontdekken welke deur naar het paradijs leidt. Welke vraag zou je stellen om te garanderen dat je de deur naar het paradijs binnengaat?

Klik voor het antwoord

11. Hoedjes

Er staat een mand vol hoeden. Drie zijn wit en twee zijn zwart. Drie mannen, Tom, Tim en Jim, halen elk een hoed uit de mand en zetten die op hun hoofd zonder de hoed te zien die ze hebben uitgekozen of de hoeden die de andere mannen hebben uitgekozen. De mannen regelen zichzelf zo dat Tom de hoeden van Tim en Jim kan zien, Tim de hoed van Jim kan zien en Jim de hoed van niemand kan zien. Tom wordt gevraagd welke kleur zijn hoed heeft en hij zegt dat hij het niet weet. Tim krijgt dezelfde vraag, maar ook hij weet het niet. Ten slotte wordt Jim de vraag gesteld, en hij weet het wel. Welke kleur heeft zijn hoed?

Klik voor het antwoord

12. Kleuren

Als je een bruin huis wit schildert, wordt het een wit huis. Als het stoplicht van rood naar groen verandert, is het licht groen. Dus als je een wit overhemd in de Rode Zee gooit, wat zal het dan worden?

Klik voor het antwoord

Klik hier voor nog meer lange raadsels voor volwassenen.

Deel dit bericht