Nog 12 lange raadsels voor volwassenen

De lange raadsels voor volwassenen bleken erg populair te zijn op deze site. vandaar nog maar eens 12 extra raadsels met lange beschrijvingen. En met antwoorden. het ene raadsel is trouwens al wat moeilijker dan het andere, een gezonde mix van moeilijk en makkelijk dus.

Klik hier voor meer raadsels voor volwassenen.

Laat ons maar snel beginnen:

1. Een huis vol horror

Je loopt een oud horrorhuis binnen. Er is geen stroom of sanitair aanwezig. Eenmaal binnen zie je drie deuren. Op elke deur staat een nummer. Achter elke deur is een manier om te sterven. Achter deur nummer één sterf je doordat je wordt opgegeten door een leeuw. Achter deur nummer twee sterf je door vermoord te worden. Achter deur nummer drie sterf je door de elektrische stoel. Je kunt niet meer terug, dus je moet door een deur. Door welke deur ga jij?

Klik voor het antwoord

2. Maar kapiteintje toch …

De kapitein van een schip vertelt je een interessant verhaal en stelt vervolgens een vraag. Hij zegt: ‘Ik heb de oceanen heinde en verre bereisd. Op een keer stonden twee van mijn matrozen aan weerszijden van het schip. De een keek naar het westen en de ander naar het oosten. En tegelijkertijd konden ze elkaar duidelijk zien. Kunt u mij vertellen hoe dat mogelijk was?”

Klik voor het antwoord

3. Ik ben geboren in 1955

Een meisje zegt dit tegen haar beste vriendin: “Ik ben geboren in 1955 en heb afgelopen weekend mijn 17e verjaardag gevierd.” Haar beste vriendin denkt dat ze liegt, maar eigenlijk heeft ze toch gelijk. Hoe is dat mogelijk?

Klik voor het antwoord

4. Zeven dwergen op een rij

Er waren eens zeven dwergen die allemaal broers waren. Ze zijn allemaal met een verschil van twee jaar geboren. De jongste dwerg is zeven jaar oud. Hoe oud is zijn oudste broer?

Klik voor het antwoord

5. Elke dag anders

Een dief komt een winkel binnen en bedreigt de winkelbediende, waardoor ze de kluis moet openen. De receptionist zegt: ‘De code voor de kluis is elke dag anders, en als je mij pijn doet, krijg je de code nooit.’ Maar de dief weet de code zelf te raden. Hoe heeft hij het gedaan?

Klik voor het antwoord

6. Vreemd voorwerp

De persoon die het maakt, heeft er geen behoefte aan. Wie het koopt, gebruikt het niet. De persoon die het wel gebruikt, weet niet dat dit zo is. Wat is het?

Klik voor het antwoord

7. Een ring voor jou per post

Jim en Sarah hebben een langeafstandsrelatie. Jim koopt een verlovingsring voor Sarah en wil deze naar haar opsturen. Helaas is de enige manier om er zeker van te zijn dat de ring wordt ontvangen, het plaatsen van een slot op de verpakking. Jim heeft sloten en Sarah heeft sloten, maar geen van beiden heeft sleutels voor elkaars sloten. Hoe kunnen ze ervoor zorgen dat de ring niet wordt gestolen?

Klik voor het antwoord

8. Wie is die man toch

Een man krijgt een portretschilderij te zien. Hij kijkt aandachtig en roept dan: ‘Broers en zussen heb ik niet, maar de vader van die man is de zoon van mijn vader!’ Wie is de man op het portret?

Klik voor het antwoord

9. Nat in de regen

Er waren vijf mannen in de kerk en het begon te regenen terwijl ze buiten waren. De vier die liepen werden nat, maar degene die niet liep bleef helemaal droog. Waarom bleef hij droog?

Klik voor het antwoord

10. Exact

Een man was op een kermis en ging naar een kraampje waar een mannetje tegen hem zei: ‘Als ik uw exacte gewicht op dit stuk papier schrijf, moet jij me 100 euro geven, maar als ik dat niet kan, zal ik jou 100 euro betalen. ” De man zag geen weegschaal in de buurt van het hokje, dus hij is het ermee eens, in de veronderstelling dat hij hoe dan ook tegen het mannetje zal liegen over zijn gewicht. De man betaalt hem echter uiteindelijk toch de 100 euro. Hoe heeft het mannetje de weddenschap gewonnen?

Klik voor het antwoord

11. Pillen

De dokter van Andrew geeft hem drie pillen en zegt dat hij er elk half uur één moet nemen. Hoeveel tijd zal er verstreken zijn tegen de tijd dat Andrew alle drie de pillen heeft ingenomen?

Klik voor het antwoord

12. Waar of gelogen?

Jessica vertelt haar vrienden dit verhaal en vraagt hen te raden of het de waarheid of een leugen is: “Er zat ’s nachts een man in een huis waar helemaal geen licht aan was. Er was geen lamp, geen kaars en geen andere lichtbron. Toch zat hij thuis en las zijn boek met plezier.” Haar vrienden zeggen dat ze liegt, maar Jessica corrigeert hen en zegt dat ze de waarheid vertelt. Jessica’s verhaal is waar, maar hoe dan?

Klik voor het antwoord

Ontdek nog meer van de beste raadsels hier op de site!

Deel dit bericht